Nu esti logat pe BodyRock.ro!

Login | Nu ai cont? Inregistreaza-te!Spirulina contribuie la imbunatatirea sanatatii


spirulinaSpirulina este cunoscuta pe intreg mapamondul ca alga si este una dintre cele mai promitatoare surse de proteina fata de alte specii de microalge.

 

Spirulina este subiect de cercetare intensiva

Cercetatorii au estimat productivitatea acestei specii la cca 25 t/an cantitate de biomasa care, prin sisteme de ameliorare si noi tehnologii, poate fi cu usurinta depasita. Acest lucru este necesar daca se ia in consideratie cererea deosebita pe piata mondiala. Din punct de vedere sistematic, ea face parte din categoria cianobacteriilor. Este cultivata în bazine cu medii speciale, constituind o sursa deosebita atat pentru oameni cat si pentru alimentatia unei serii de organisme animale cum sunt pestii, pasarile, etc. ca supliment în hrana.

 

Spirulina este aliment de baza in alimentatie

Spirulina denumita si “alga vietii” face parte din categoria organismelor propuse a fi folosite ca aliement de baza în navetele spatiale intr-un viitor nu prea departe de vremurile in care traim acum. Tehnologiile spatiale moderne de detectie prin sateliti si sistemul de scanare au descoperit destul de recent faptul ca mayasii au construit o retea sofisticata de drenaj prin care au transformat mlastinile în zone fertile cultivand Spirulina. Spirulina este o planta care sporeste energia, vitalitatea si capacitatea mentala de a procesa mai bine informatia.

 

Rolul spirulinei in organism

Spirulina mai este numita si “aur verde” datorita continutului mare de proteina, aminoacizi esentiali, pigmenti, vitamine, microelemente, determina ca biomasa de Spirulina sa fie foarte usor asimilata de catre organism, iar continutul lor in glicogen permite o crestere permanenta a energiei cu mult mai mare decât a glucozei.

 

Elemente integrante ale spirulinei

Spirulina detine in componenta ei si betacaroten, vitaminele B1, B2, B6, B12, o cantitate mica de vitamina C, E si o mare cantitate de vitamina H. Deoarece spirulina creste si se dezvolta intr-un mediu cu un nivel foarte ridicat de saruri, asemanator cu supa primordiala considerata a fi mediul de nastere a intregii vieti, se poate ca informatia ei biologica sa fie usor recunoscuta de organismul uman si sa determine o compatibilitate mult mai mare cu acesta.

 

Cum iti imbunatateste spirulina sanatatea?

Spirulinei contribuie la o imbunatatire imediata si usor recognoscibila a starii de sanatate a organismului chiar din a treia zi de tratament. Spirulina are efecte nemaipomenite si in culturism si atletism; cercetarile stiintifice au aratat ca in afara producerii energiei, se produce si reducerea timpului de care sportivul are nevoie in timpul repausului, se mareste claritatea vederii, se echilibreaza organismul, au loc actiuni de reducere a spasmofiliilor, anemiilor, ulcerelor.

 Mai mult, s-a dovedit inca o data ca cercetarile realizate de colectivul doctoruluiGheorghe Popovici in ceea ce priveste diabetul si pancreatite sunt reale si încurajatoare. Pe lânga acestea, realizarea unor tipuri de cosmetice terapeutice cu continut de Spirulina a dus la îndepartarea acneei juvenile, nu numai pe fata ci si în restul corpului, la un masaj reconfortant si eficient. Spectrul implicarii Spirulinei în metabolismul uman nu este epuizat. Nu trebuie considerat însa un panaceu.

 

Spirulina aduce sperante in tratarea cancerului

De asemenea, se zvoneste faptul ca spirulina ar avea efecte benefice si intratarea cancerului siauchiar SIDA , actiunea spirulinei fiind considerata o noua prioritate de lupta. Chiar si spirulina inclusa in produsele alimentare poate face parte din echipamentul combaterii multor patologii care au aparut mai ales din cauza stressului de zi cu zi. Produsele cu spirulina sunt apreciate de cercetatori, primind chiar si premii pe plan international.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca Spirulina reprezinta un sistem prin care ne echilibram energia organismului si ne purificam de rezidurile care apar sub diverse forme si de refacere a multor procese metabolice.
Partenerii nostri: Culturism.ro | Fitbody.ro | Celulita.ro | Caderea Parului.ro | Crestere Inaltime.ro

BodyRock.ro este un produs HTD Publishing