Nu esti logat pe BodyRock.ro!

Login | Nu ai cont? Inregistreaza-te!Ce sa aleg - aparate sau greutati libere?


greutati liberePe vremea cand am inceput eu antrenamentele, imi cam furau ochii aparatele, mai ales pentru faptul ca parea mult mai usor abordabile decat greutatile libere. Imi pareau mai sigure, plus ca existau o gramada de promoteri care sustineau ca greutatile libere vor disparea in timp fiind inlocuite de catre aparate. Exemplul dat era cel al carutei trase de cai, care a fost inlocuita de masina.

Sunt mai bune greutatile libere decat aparatele?

Dupa ceva vreme mi-am dat seama ca acest lucru nu are cum sa se intample vreodata. Un exemplu elocvent in acest sens este neamtul Dennis Wolf. Dennis are un genetic fabulos care l-a ajutat doi ani la rand (2007 si 2008) sa se claseze in primii 5 concurenti la Mr. Olympia. In urma unei operatii de hernie au aparut niste complicatii, iar germanul nu a mai putut practica exercitii cu greutati libere. El a fost nevoit sa le inlocuiasca cu exercitiile la cablu si la aparate. Rezultatul a fost o clara scadere in forme si proportii, in felul in care s-au dezvoltat si in forma lor mai putin ferma. Din aceasta cauza nu a reusit sa prinda nici macar top 15. In anul 2010 si-a revenit dupa problemele anterioare si a revenit si la antrenamentul complet cu tot cu greutati libere si se pare ca forma sa a avut de castigat in urma acestor modificari.

Cat de important este antrenamentul cu greutati libere?

Asadar, exercitii de baza precum genuflexiunile, impinsurile din culcat, ramaturile, impinsul pentru umeri sau indreptarile nu au mai lipsit din rutina lui. Fizicul lui Dennis a inceput sa se imbunatateasca, iar locul 5, de la concursul suprem profesionist din 2010, cred ca sta ca stindard pentru succesul programului de antrenament. Este asta dovada ca exercitiile cu greutati libere sunt o necesitate? Poate ca da, poate ca nu, dar, cand vine vorba de crestere in masa musculara, nimic nu le poate egala.
Partenerii nostri: Culturism.ro | Fitbody.ro | Celulita.ro | Caderea Parului.ro | Crestere Inaltime.ro

BodyRock.ro este un produs HTD Publishing