Nu esti logat pe BodyRock.ro!

Login | Nu ai cont? Inregistreaza-te!Ce exercitiu este mai eficient dintre tractiunile la barbie si tractiunile cu priza larga?


Am observat ca foarte multa lume se intreaba care dintre cele doua exercitii, tractiuni la barbie sau tractiunile cu priza larga la piept, ofera mai multe rezultate si care prezinta mai multe beneficii pentru dezvoltarea musculara. Sa vedem pe larg cu ce ajuta dezvoltarea corpului cele doua exercitii si cum se executa corect?

priza barbie tractiuniCum se executa tractiunile la barbie?

Tractiuni la barbie

Aceasta este varianta cea usoara dintre cele doua exercitii - se bazeaza foarte mult pe forta bicepsilor si a pectoralilor majori. Pozitia apropiata a bratelor face ca pectoralii sa preia o mare parte din incarcatura, in detrimentul dorsalului. Din punct de vedere mecanic, este un exercitiu compus ce include majoritatea muschilor din partea superioara a corpului.

Atletii de forta inclina sa foloseasca mai des acest exercitiu in detrimentul tractiunilor cu priza larga pentru a obtine maxim de forta de tragere. Daca doresti sa-ti dezvolti forta de tragere, acesta este cel mai bun exercitiu; daca doresti marime si forma, atunci sa ai grija sa introduci in antrenament si varianta cu priza larga.

Cum se executa tractiunile cu priza larga la piept?

tractiuni priza largaTractiuni cu  priza larga la  piept

Unul dintre cele mai grele exercitii care poate fi facut doar cu greutatea proprie. Pozitia bratelor, cu coatele departate la maximum, face ca unii muschi sa nu se afle intr-o pozitie biomecanica favorabila pentru a putea beneficia de maximul lor de forta. Din cauza prizei tip pronatie, este greu sa activezi bicepsii si, desi tricepsii, teres major si deltoizii posteriori sunt implicati, cea mai mare munca o face marele dorsal. Si cel mai bine stimulam marele dorsal printr-o priza ceva mai lata decat latimea umerilor.

In concluzie, pentru dezvoltarea maxima a dorsalilor, cea mai buna varianta este a tractiunilor cu priza larga. Daca nu poti efectua minimum 5 repetari complete, efectueaza exercitiul la helcometru cu o greutate, evident, mai mica decat cea corporala. Dupa ce devii puternic, te intorci la tractiunile libere.

Daca esti unul dintre cei care isi doresc sa practice tractiunile libere cu priza larga, recomand sa le faci la inceputul antrenamentului pentru spate. 3-4 serii cu pauze ceva mai mari intre ele pentru ca, dupa cum vei si observa, vei avea nevoie de ele..
Partenerii nostri: Culturism.ro | Fitbody.ro | Celulita.ro | Caderea Parului.ro | Crestere Inaltime.ro

BodyRock.ro este un produs HTD Publishing