Nu esti logat pe BodyRock.ro!

Login | Nu ai cont? Inregistreaza-te!Antrenamentul exclusiv cu gantere


antrenament gantereCand este vorba de antrenamentul de culturism, sunt diferite stiluri, tipuri si metode care s-au dovedit de-a lungul timpului ca pot conduce spre atingerea rezultatelor cam pe oricine.

De data aceasta am sa iti propun un antrenament efectuat doar cu gantere. Poti alege sa faci acest antrenament acasa, lucru destul de greu de realizat in general, sau la sala in momentul in care simti ca stagnezi si ai nevoie de ceva radical si nou care sa te scoata din monotonia antrenamentelor tale obisnuite. Daca vei incerca o luna un antrenament exclusiv cu gantere, revenirea la bara cu discuri si aparate va fi ca un soc total pentru corpul tau.

De ce te poate ajuta un antrenament numai cu gantere?

Folosirea ganterelor solicita mult mai mult muschii auxiliari pentru coordonare si echilibrare, ceea ce se va traduce intr-o forta mai mare la celelalte exercitii. Recomandarea mea este sa nu cobori sub 5 repetari pe serie la grupele mari (piept, spate, picioare) si 8 repetari pe serie la grupele mici (biceps, triceps, umeri, gambe, abdomen). Efectueaza toate exercitiile in ordinea urmatoare: cate 4 serii pe exercitiu, in 3 zile neconsecutive ale saptamanii. Inaintea fiecarui nou exercitiu, faceti cel putin 2 serii de incalzire din acel exercitiu cu greutati mici si medii, apoi treceti la maximul posibil.

1. Impins cu gantere din culcat orizontal pentru pectorali. La acest exercitiu nu trebuie sa cobori ganterele exagerat de mult si cu atat mai putin nu va trebui sa cobori ganterele cu viteza mare pentru ca vei supraintinde fibrele musculare, vei pune stres pe tendoane iar toate acestea vor conduce cu siguranta la accidentare.

2. Ramat din aplecat cu o gantera, cu un picior si mana cealalta sprijinite de banca. Atentie, gantera nu urca drept in sus, ci in timp ce urca se deplaseaza si in spate spre sold.

3. Impins cu gantere deasupra capului din sezand pentru deltoizi.

4. Flexii cu gantere pentru biceps. Pe masura ce ganterele urca, trebuie sa le rasucesti, aceasta fiind celebra miscare de supinatie asupra careia
Arnold insista atat de mult.

5. Fluturari cu gantere din sezand aplecat pentru deltoizii posteriori. Nu utiliza greutati mari, mai importanta e tehnica. Tine ganterele in palma astfel incat sa ai degetul mic deasupra celui mare pe maner. Utilizeaza o cadenta regulata, nu zvacni din mijloc.

6. Extensii cu o gantera din culcat, pentru tricepsi. Poti utiliza doua gantere, una in fiecare mana sau una singura tinuta cu ambele maini.

7. Fandari in fata cu doua gantere. Cruciala este pozitia corecta a spatelui. Poti face doar un pas si apoi sa revii, apoi cu celalalt picior sau, mai bine, daca ai loc in sala, avanseaza pe fiecare pas al fandarii.

8. Ridicari pe un varf al piciorului pentru gamba, cu o gantera in mana. Importanta este amplitudinea miscarii, sa fie cat mai mare.

9. Ridicari de trunchi pentru abdomen, eventual cu o gantera mica sprijinita la piept sau la frunte.
Partenerii nostri: Culturism.ro | Fitbody.ro | Celulita.ro | Caderea Parului.ro | Crestere Inaltime.ro

BodyRock.ro este un produs HTD Publishing