Nu esti logat pe BodyRock.ro!

Login | Nu ai cont? Inregistreaza-te!Ajuta calciul in procesul de slabire?


calciuCand vine vorba de slabire, una dintre recomandarile de baza este cresterea nivelului de efort fizic depus in vederea unui consum mai mare de calorii. Intrebarea este: ce trebuie facut cu o persoana care are activitatea fizica intensa, insa nu reuseste sa isi tina greutatea sub control?

Cum poti accelera slabire?

Modificarile trebuie facute in principal la nivelul alimentatiei. Prima masura care trebuie luata este adaptarea aportului caloric gradul de ardere al caloriilor datorat efortului fizic depus. In afara acestor ajustari calorice, exista anumite aspecte pe care un atlet este bine sa le aiba in vedere si, dintre acestea cu siguranta demn de mentionat este consumul de calciu. In 1988, cercetatorii au fost surprinsi de rezultatele unui studiu care analiza efectele calciului asupra tensiunii arteriale. Ei au constatat ca, prin consumarea a 2 cani de iaurt pe zi, presiunea sangelui s-a normalizat, dar mai mult decat atat, au mai observat ca greutatea subiectilor supraponderali s-a redus cu pana la 5 kg in 12 luni, iar noua greutate obtinuta s-a mentinut o perioada lunga.

Ajuta calciul in procesuld e slabire?

Rezultatele obtinute au incurajat lumea medicala sa initieze noi studii ale caror concluzii au fost urmatoarele:  

  • Un aport crescut de calciu contribuie la transformarea unui mai mare procent din calorii in caldura si nu in depozite adipoase calciul regleaza nivelul lipidelor la nivel celular dietele bogate in calciu reduc riscul de crestere in greutate la populatia de 30-50 ani dietele bogate in calciu contribuie la eliminarea stratului adipos abdominal consumand 3-4 portii pe zi de alimente bogate in calciu, se reduce semnificativ riscul pierderii masei musculare, in timp ce eliminarea stratului adipos este accelerata.
  • Consumul adecvat de calciu are o multime de efecte pozitive de care trebuie sa tinem seama: reducerea tensiunii arteriale si prevenirea aparitiei hipertensiunii arteriale, mentinerea structurii osoase si, nu in ultimul rand, participarea la scaderea in greutate. Fiindca printre alimentele bogate in calciu se gasesc lactatele, care contin destul de multe lipide, recomand sa alegeti produsele degresate.Partenerii nostri: Culturism.ro | Fitbody.ro | Celulita.ro | Caderea Parului.ro | Crestere Inaltime.ro

BodyRock.ro este un produs HTD Publishing